Zavodnje – mašni nameni

Urnik svetih maš

Cerkev sv. Petra in Pavla v Zavodnjah:
– četrtek ob 8.00 uri
– nedelja ob 10.00 uri

Oznanila

DO NADALNJEGA SVETIH MAŠ NE BO! Svete maše lahko naročite preko telefona, dar za opravljene svete maše pa boste lahko darovali po končani pandemiji.

Radijski misijon na Radiu Ognjišče

1. Škofje vabijo vernike, da v okviru priprave na velikonočne praznike spremljajo radijski misijon Radia Ognjišče, ki bo potekal od 29. marca do 4. aprila 2020.


Cvetna nedelja, 5. april 2020

1. Škofje bodo obhajali bogoslužje cvetne nedelje v svojih stolnicah brez navzočnosti ljudstva.

2. Na TV Exodus bo prenos svete maše ob 8.30 uri, na TV SLO 2 pa bo prenos svete maše ob 10. uri. Ob teh urah bo tudi pri nas, v naši domači cerkvi sv. maša z blagoslovom zelenja. Blagoslov zelenja bo na daleč. Naše cerkve bodo prazne in brez ljudstva. S tistimi, ki boste katero teh svetih maš spremljali, bomo duhovno povezani.

3. Škofje določajo, da duhovnik opravi blagoslov zelenja v zaprti cerkvi brez navzočnosti vernikov. Verniki naj doma pripravijo zelenje (npr. zelenje z vrtov, butare) in ga blagoslovijo z blagoslovljeno vodo. Duhovniki blagoslovljenega zelenja ne smejo deliti vernikom ali jim ga na določenem mestu pustiti na razpolago, saj bi pri tem lahko prišlo do okužb oziroma širjenja epidemije. 

4. Škofje vabijo vse vernike k ogledu tedenskega nagovora nadškofa Zoreta (TV SLO 1, predvidoma ob 11.30).