6. razred

Za dodatna pojasnila smo dosegljivi na naslednjih elektronskih naslovih:
andrejaosterc.kondor@gmail.com
ivan.hrastnik@gmail.com

Pozdravljeni, šestošolci!

Pred nami je zaključek veroučnega leta, ki ni potekal po naših željah. Niti vas nisem uspela dobro spoznati, pa se je verouk v živo prekinil. Upam, da v tem času niste pozabili na Boga in na verouk in da ste bolj ali manj redno spremljali navodila za delo. Danes vam prilagam še zadnjo lekcijo. Prosim, da si jo preberete, si zavrtite pesem, malo premislite o vsebini, ki je pred vami, zmolite, kot je predlagano, naloge v DZ pa ni treba narediti.

Zelo me bo veselilo, če mi boste na mail poslali kakšno misel, katera lekcija vam je bila najbolj všeč in zakaj. 

Naloge za letošnje veroučno leto:   1-9, 11-13, 15-19, 24-25.Delovne zvezke oddajte v Mihaelov dom v ponedeljek,7.6. in torek, 8.6.2021 med 12. in 14.uro. Vidimo se 17.7.2021 ob 19.uri v župnijski cerkvi! Po sveti maši boste prejeli spričevala.

Bralci, ne pozabite na SBP! Upam, da ste pridno brali!

Bodite pridni doma in v šoli!

Vaša katehistinja,
Andreja Osterc  

Pozdravljeni, veroučenci,

Pred vami je nova naloga. Upam, da naloge pridno delate. Pri vsaki nalogi preberite, kar piše v učbeniku in nato rešite vsaj eno nalogo z rimsko številko in odgovorite na vsaj 4 vprašanja (to velja za vse naloge!) Potrudite se, saj ni tako težko! Enkrat na teden porabite za verouk okoli 20 minut, če se resno in brez odpora spravite k delu. Naj vas naloge nagovorijo, da boste dobri, veseli, prijazni, da boste radi pomagali drugim, np. sošolcem. Ne pozabite na molitev Križevega pota ob petkih v postnem času, da se boste lepo pripravili na Veliko noč. Jezus je tudi za nas trpel na križu, da se potem lahko veselimo, da je premagal smrt!

Želim vam veliko dobre volje pri pisanju nalog, ki jih boste v mesecu maju oddali. Prilagam tudi kviz o Svetem Jožefu, ki goduje v petek.

Lepo vas pozdravljam,
Andreja Osterc

Pozdravljeni, šestošolci!

Kako se kaj počutite, ko lahko ponovno hodite v šolo? Ste bili veseli srečanja s sošolci?  Verouka zaenkrat še ne bomo imeli v živo. Vas pa že močno pogrešam!Za nami je že 3.postna nedelja. V postnem času se predvsem ob petkih, ko se spominjamo Jezusove smrti na križu, moli Križev pot. Predlagam, da iz vej ali katerega drugega materiala izdelate križ. Ob njem potem skupaj z družino prebirajte postaje Križevega pota (dva predloga in navodila najdete v prilogi). Če se vas katera od postaj posebej dotakne, lahko dogodek narišete ali napišete stavek, kaj bi povedali Jezusu. Postni čas je tudi čas, ko se odrečemo kakšni razvadi, več molimo, gremo k sveti spovedi, delamo dobra dela. 

Želim vam miren postni čas.
Lep pozdrav,
Andreja Osterc

10.2.2021
Pozdravljeni, šestošolci,
Pred vami je 16.lekcija (v prilogi je napaka, piše 15.lekcija). Ker so učbeniki zelo stari, poiščite še kakšno sliko od sedanjega papeža in zapišite njegovo ime. Zapišite tudi ime gospoda župnika in gospoda kaplana naše župnije. Predlagam, da si res ogledate priložen film (vklopite podnapise). Želim vam uspešno opravljanje vsakodnevnih nalog brez “jamranja”. Carlo iz filmčka naj vam bo zgled!

Lep zimski pozdrav!  (V Zavodnjah sneži!)
Vaša katehistinja Andreja Osterc

Pozdravljeni, šestošolci!

Pred vami je zanimiva lekcija. Zelo mi je žal, da nimamo verouka v živo, ker smo se z veroučenci ob tej lekciji vedno pogovarjali, kaj morajo doma pomagati. Lahko pa mi napišete, kaj morate doma pomagati.

Prosim, da mi pošljete naloge iz prejšnjega tedna!
SBP – tisti, ki berete knjiga za SBP vam bodo ob oddani nalogi svetopisemskega maratona priznani 2 knjigi.

Pridno pomagajte doma staršem, da bo vidno, kaj ste se v tem tednu naučili. Bodite lučke svojim bližnjim!

Lepo pozdravljeni,
Andreja Osterc

13.01.2021

Pozdravljeni, 

Za nami so najlepši prazniki v letu. Upam, da ste lepo praznovali. V novem letu 2021 vam želim obilo božjega blagoslova, zdravja, veselja in uspeha v šoli. Upam, da se bodo šole kmalu odprle in da se kmalu vidimo.

Sedaj bi pri verouku gledali risanko o Davidu in Goljatu. David je bil droben fanič in se je na paši igral s fračo, s katero pa ni bil ravno spreten. Imel pa je močno vero in je zaupal v Boga. V ključnih trenutkih, ko je moral premagati leva in kasneje Goljata, se je na Boga obrnil s prošnjo, da naj Bog vodi njegovo roko. Tako je premagal Goljata z božjo pomočjo. Naj vas ta lekcija spodbudi k temu, da boste tudi vi zaupali Bogu.

Pri 8.nalogi pri vprašanjih odgovorite samo na 3.vprašanje. Do sedaj smo predelali lekcije od 1 do 9, ter 11. in 12. Če niste redno sledili navodilom, pri vsaki lekciji naredite vsaj eno nalogo z rimsko številko in odgovorite na 4 vprašanja. Naloge bom pregledala, ko se vrnete v veroučne učilnice.

Bodite pridni pri šolskih in veroučnih nalogah ter uživajte na snegu!

Lep pozdrav,Andreja Osterc

17.12.2020

Pozdravljeni, veroučenci!

Pošiljam vam adventne naloge za ta teden. Upam, da se lepo pripravljate na božični večer, ki bo že čez en teden. Bodite pridni pri delu za šolo, doma pomagajte in se trudite, da bodo prazniki lepi.

Vaša katehistinja Andreja

10.12.2020

Pozdravljeni,

Danes vam v prilogi pošiljam adventne naloge, ki jih boste opravljali vsak dan in se tako pripravljali na Božič. Prilagam tudi dve adventni pesmi za tiste, ki radi pojete ali igrate kakšen inštrument. Pesmi lahko pojete in igrate ob adventnem venčku in zmolite molitev, ki je v prilogi.

Lepo se pripravljajte v vaših družinah na prihajajoče praznike!
Vaša katehistinja Andreja

3.12.2020

Pozdravljeni,

Upam, da ste zdravi. Ali si zvečer vzamete čas, da se družite in zmolite ob adventnem venčku? Danes pa uživajte na snegu!
V prilogi imate navodila in naloge. Predlagam, da si ogledate video 2.

Lp, katehistinja Andreja Osterc

Sreda, 25.11.2020

V nedeljo bomo vstopili v adventni čas. Ker letos ne boste izdelovali venčkov v šoli, niti v cerkvi, se potrudite in jih narediti doma skupaj s starši. Lahko mi pošljete kakšno sliko, kako vam je uspelo.

Pri verouku na daljavo bomo tokrat preskočili kar na 12.lekcijo. V učbeniku preberite snov na straneh 58 do 60. Na strani 61 je božična pesem, ki se jo lahko sedaj pričnete učiti, da jo boste znali do božiča. Potem pa si oglejte video2 iz priloge – odlomek iz filma, ki prikazuje, kako je Jožef ravnal, ko je zvedel, da je Marija noseča in bi jo moral prijaviti oblastem, da bi jo ljudje kamenjali do smrti.

Naloga: DZ na strani 51 odgovorite na vprašanja 1-5
– str. 49 – napišite pismo očetu
– str. 50 – dopolnite molitev

Rešite tudi nalogo št. 5 na prilogi ter rešite priloženo križanko o adventu. Priložena je tudi molitev, ki jo boste molili ob adventnem venčku.

Bodite pridni in ustvarjalni!
Vaša katehistinja Andreja Osterc

18.11.2020

Pri današnji katehezi si najprej preberite zgodbo o Anji in njeni mami (učbenik str.36). Upam, da se vam kaj podobnega ne zgodi pogosto (ali pa sploh ne!) – da dobite v šoli slabo oceno in da se o tem ne upate pogovoriti doma s starši. No, danes je tudi drugače, ker vas “zatoži” e-Asistent. Lahko mi napišete, če se vam je kaj podobnega zgodilo.

Nato preberete zgodbo o Mojzesu na str.37 ter razlago o tem, kdaj Bog z nami sklepa zavezo. V DZ rešite naloge na strani 28 (ponovite 10 zapovedi), str. 30 (odgovori na vprašanja 3-7).

V učbeniku na strani 40 je lepa pesem, ki si jo lahko zapojete in zaigrate, če znate igrati kak inštrument.

Prilagam tudi katehezo SKU, kje si lahko ogledate kratko risanko o Mojzesu (in pri tem vadite angleščino ,-) ), si zavrtite predlagano pesem, rešite nalogo. Bodite pridni! Spomnite tudi ostale sošolce na verouk!

Vaša katehistinja Andreja Osterc

Pozdravljeni, šestošolci!

Ker ste imeli prejšnji teden podaljšane počitnice, vam tokrat posredujem dve katehezi, ki se povezujeta. Gre namreč za svetopisemsko zgodbo o Mojzesu.

Se še spomnite dečka, ki so ga našli v košarici v reki Nil? In zgodbe o gorečem grmu? Da si osvežite spomin, lahko te zgodbe preberete v Svetem pismu. Pri peti lekciji si lahko ogledate kratek film o tem, kako je ljudstvo godrnjalo, ko jih je Mojzes izpeljal iz Egipta, kjer so bili sužnji. Predlagam, da si ogledate in zapojete tudi priloženo pesem, ki je zelo lepa. Seveda si preberite tudi besedilo v učbeniku. Naloge za to lekcijo ni. Pri 6. lekciji si prav tako preberete snov v učbeniku in rešite priložene naloge.

Ker pa danes goduje Sveti Martin, predlagam, da si na spletni strani SKU ogledate kratko risanko o tem svetniku.


Sedaj pa veselo na delo. Upam, da se kmalu vidimo in da ste vsi zdravi!
Lep pozdrav, vaša katehistinja Andreja Osterc

Pozdravljeni šestošolci!

Želim vam lepe počitnice. Ker se bližajo prazniki, ko se spominjamo vseh naših sorodnikov in znancev, ki so nas zapustili in odšli v nebesa, predlagam, da v družini skupaj zmolite zanje. Poizkusite tako, kot smo molili pri verouku. Pomagajte si z liturgičnim zvezkom. Žal letos ne bomo mogli na pokopališča, zato v krogu družine molite in se pogovarjajte o njih, poglejte slike. Lahko tudi skupaj prebirate Sveto pismo in se udeležite Svete maše preko TV – SLO1.

Pri verouku smo naredili naloge od 1 do 4. Preverite, če imate vse narejeno. V prilogi si lahko ogledate kratko risanko o Jakobu in malo ponovite zadnjo lekcijo. Ostale lekcije najdete na spletni strani SKU – Slovenski katehetski urad. Naloge delajte sproti, ker jih bom ocenjevala, ko se vrnemo k verouku.

Upam, da ste zdravi in da se kmalu vidimo!

Vaša katehistinja Andreja Osterc