6. razred

Pozdravljeni, moji šestošolci!

Sporočam vam, da vas že kar pogrešam in pogosto mislim na vas – ali ste zdravi, kako preživljate te čisto drugačne dneve, ko morate biti doma. Upam, da doma pridno delate naloge za šolo, pomagate staršem pri pospravljanju, kuhanju, vadite instrumente, se igrate z mlajšimi bratci in sestricami….

V teh posebnih časih pa nikar ne pozabimo na Boga!  Pri verouku smo izdelali križe iz vejic. Ob križcu se zjutraj in zvečer obrnite na Boga z molitvijo in prošnjo, da vas varuje in tolaži. Zmolite tudi za svoje bližnje ter za vse bolnike, zdravnike, medicinske sestre, prodajalke,…vse tiste, ki se morajo delati v nevarnih razmerah.

V Svetem pismu 365 x piše »Ne bojte se!«, torej vas Bog opogumlja vsak dan v letu.

Da vas spomnim: do sedaj smo predelali lekcije 1 – 13. V sredo (11.3) smo predelali 10.lekcijo. Ker je v četrtek, 12.3.2020 odpadel verouk, boste morali predelati 10. lekcijo sami oz. s starši. Pri vsaki nalogi od 1. do 13. rešite eno rimsko številko, ter odgovorite na štiri vprašanja (pri 11. in  12. na vseh 5) – ta navodila sem neštetokrat ponovila! Pa da ne omenim, da smo veliko teh nalog skupaj rešili pri verouku! Torej vsi, ki do sedaj niste redno delali veroučnih nalog ali niste nosili delovnih zvezkov k verouku, sedaj je čas za to, da naredite, kar vam še manjka. Preberite posamezno lekcijo in naredite nalogo. Verjamem, da boste med nalogami našli kakšno lepo zgodbico, iz katere se boste nekaj naučili.

V tem tednu predelajte 14. in 15. lekcijo, ki sta ravno pravšnji za ta čas, ki nas je doletel. Kako moramo biti med seboj povezani in kako si med seboj in drugim pomagamo – tako ravnajte tudi v svojih družinah!

V nedeljo bo cvetna nedelja. Nedelja, na katero smo vsako leto v cerkev nesli snope oz. butare. S starši jih izdelajte tudi letos. Potem pa se naj družina zbere v nedeljo ob 10.00 uri pred TV, kjer bo maša in blagoslov vaših snopov.

Bodite pridni in ustvarjalni! Ne pozabite na postne kocke in vzpodbude za dobra dela in molitev, ki jo sedaj še posebej potrebujemo.

Na mail mi lahko tudi kaj napišete, vprašate, pošljete kakšno sliko, kako preživljate te dneve. Prosim, da obvestite svoje sošolce o tej internetni strani! Ponovno se vam oglasim naslednji teden, do takrat pa ostanite doma!

Želim vam blagoslovljen cvetni teden! Vaša katehistinja  Andreja Osterc.

Za dodatna pojasnila smo dosegljivi na naslednjih elektronskih naslovih:
andrejaosterc.kondor@gmail.com
ivan.hrastnik@gmail.com