6. razred

Za dodatna pojasnila smo dosegljivi na naslednjih elektronskih naslovih:
andrejaosterc.kondor@gmail.com
ivan.hrastnik@gmail.com

Sreda, 25.11.2020

V nedeljo bomo vstopili v adventni čas. Ker letos ne boste izdelovali venčkov v šoli, niti v cerkvi, se potrudite in jih narediti doma skupaj s starši. Lahko mi pošljete kakšno sliko, kako vam je uspelo.

Pri verouku na daljavo bomo tokrat preskočili kar na 12.lekcijo. V učbeniku preberite snov na straneh 58 do 60. Na strani 61 je božična pesem, ki se jo lahko sedaj pričnete učiti, da jo boste znali do božiča. Potem pa si oglejte video2 iz priloge – odlomek iz filma, ki prikazuje, kako je Jožef ravnal, ko je zvedel, da je Marija noseča in bi jo moral prijaviti oblastem, da bi jo ljudje kamenjali do smrti.

Naloga: DZ na strani 51 odgovorite na vprašanja 1-5
– str. 49 – napišite pismo očetu
– str. 50 – dopolnite molitev

Rešite tudi nalogo št. 5 na prilogi ter rešite priloženo križanko o adventu. Priložena je tudi molitev, ki jo boste molili ob adventnem venčku.

Bodite pridni in ustvarjalni!
Vaša katehistinja Andreja Osterc

18.11.2020

Pri današnji katehezi si najprej preberite zgodbo o Anji in njeni mami (učbenik str.36). Upam, da se vam kaj podobnega ne zgodi pogosto (ali pa sploh ne!) – da dobite v šoli slabo oceno in da se o tem ne upate pogovoriti doma s starši. No, danes je tudi drugače, ker vas “zatoži” e-Asistent. Lahko mi napišete, če se vam je kaj podobnega zgodilo.

Nato preberete zgodbo o Mojzesu na str.37 ter razlago o tem, kdaj Bog z nami sklepa zavezo. V DZ rešite naloge na strani 28 (ponovite 10 zapovedi), str. 30 (odgovori na vprašanja 3-7).

V učbeniku na strani 40 je lepa pesem, ki si jo lahko zapojete in zaigrate, če znate igrati kak inštrument.

Prilagam tudi katehezo SKU, kje si lahko ogledate kratko risanko o Mojzesu (in pri tem vadite angleščino ,-) ), si zavrtite predlagano pesem, rešite nalogo. Bodite pridni! Spomnite tudi ostale sošolce na verouk!

Vaša katehistinja Andreja Osterc

Pozdravljeni, šestošolci!

Ker ste imeli prejšnji teden podaljšane počitnice, vam tokrat posredujem dve katehezi, ki se povezujeta. Gre namreč za svetopisemsko zgodbo o Mojzesu.

Se še spomnite dečka, ki so ga našli v košarici v reki Nil? In zgodbe o gorečem grmu? Da si osvežite spomin, lahko te zgodbe preberete v Svetem pismu. Pri peti lekciji si lahko ogledate kratek film o tem, kako je ljudstvo godrnjalo, ko jih je Mojzes izpeljal iz Egipta, kjer so bili sužnji. Predlagam, da si ogledate in zapojete tudi priloženo pesem, ki je zelo lepa. Seveda si preberite tudi besedilo v učbeniku. Naloge za to lekcijo ni. Pri 6. lekciji si prav tako preberete snov v učbeniku in rešite priložene naloge.

Ker pa danes goduje Sveti Martin, predlagam, da si na spletni strani SKU ogledate kratko risanko o tem svetniku.


Sedaj pa veselo na delo. Upam, da se kmalu vidimo in da ste vsi zdravi!
Lep pozdrav, vaša katehistinja Andreja Osterc

Pozdravljeni šestošolci!

Želim vam lepe počitnice. Ker se bližajo prazniki, ko se spominjamo vseh naših sorodnikov in znancev, ki so nas zapustili in odšli v nebesa, predlagam, da v družini skupaj zmolite zanje. Poizkusite tako, kot smo molili pri verouku. Pomagajte si z liturgičnim zvezkom. Žal letos ne bomo mogli na pokopališča, zato v krogu družine molite in se pogovarjajte o njih, poglejte slike. Lahko tudi skupaj prebirate Sveto pismo in se udeležite Svete maše preko TV – SLO1.

Pri verouku smo naredili naloge od 1 do 4. Preverite, če imate vse narejeno. V prilogi si lahko ogledate kratko risanko o Jakobu in malo ponovite zadnjo lekcijo. Ostale lekcije najdete na spletni strani SKU – Slovenski katehetski urad. Naloge delajte sproti, ker jih bom ocenjevala, ko se vrnemo k verouku.

Upam, da ste zdravi in da se kmalu vidimo!

Vaša katehistinja Andreja Osterc